سر شریف حسین)ع( چگونه سخن گفت و چه چیزى را بر زبان آورد؟ آرى، آن سر با قرآن سخن گفت تا بر همگان ثابت کندکه او شهید قرآن است. و به راستى اگر او در دوران زندگى خویش قرآن ناطق باشد، چرا نباید پس از شهادتش با قرآن سخنبگوید؟
در تاریخ آمده است که سر شریف امام حسین)ع( این آیه شریفه را تلاوت فرمود:
فَسَیَکْفیکَهُمُ اللّهُ وَ هُوَ السَّمیعُ العَلیمُ
و خدا شرّ آنها را از تو دفع مىکند و او شنواى دانا است.
ابن عساکر از اعمش از سلمة بن کهیل نقل مىکند که گفت: دیدم که سر حسین بن على)ع( بر سر نیزه بود و مىگفت:»فَسَیَکْفیکَهُمُ اللّهُ وَ هُوَ السَّمیعُ العَلیمُ«
در کتاب مختصر تاریخ دمشق ابن منظور آمده است: »و گفت: همه کسانى که این حدیث را روایت کردهاند، به کسى کهبرایشان روایت کرد گفتند: آیا به خدا سوگند مىخورى که از فلان کس شنیدهاى؟ گفت: به خدا سوگند مىخورم که از اوشنیدهام، تا برسد به اعمش. اعمش گفت: پس به سلمة بن کهیل گفتم تو را به خدا سوگند که تو از او شنیدهاى؟ گفت: به خداسوگند که من بر دروازه فرادیس دمشق از او شنیدم -نه در نظرم مجسّم شده و نه امر بر من مشتبه گردیده باشد- که مىگفت:»فَسَیَکْفیکَهُمُ اللّهُ وَ هُوَ السَّمیعُ العَلیمُ«.
سخن گفتن سر امام حسین)ع( در دمشق
ابن عساکر به نقل از منهال بن عمرو گوید: به خدا سوگند، من در دمشق بودم که سر حسین بن على)ع( را به آنجا آوردند. درحضور سر، مردى سوره کهف را مىخواند تا به این آیه رسید: »اَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحابَ الْکَهْفِ وَالرَّقیمِ کانوا مِنْ آیاتِنْا عَجَباً«.
ابن شهرآشوب از حافظ سروى نقل مىکند که گفت: نیز صداى آن حضرت در دمشق شنیده شد که مىگفت: »لا قُوَّةَإِلاّبِاللّ ه«