دوشنبه، ?? آبان ????
زینب صناعی
عامل اصلی انحراف در مسائل دینی وهابیان هستند .
یک استاد حوزه، عامل اصلی انحراف در مسائل دینی مانند زیارت اهل قبور و بوسیدن مزار بزرگان را از سوی فرقه ضاله وهابیت دانست.
به مناسبت فرا رسیدن میلاد با سعادت حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) نشستی با موضوع «زیارت امام تولای توحید یا تمنای شرک » با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد امین پور امینی ،امروز یکشنبه دهم آبان ماه در سالن دانشگاه الزهرا برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین محمدامین پورامینی در نشست «زیارت امام تولای توحید یا تمنای شرک» اظهار داشت: واژه زیارت از نظر لغت به معنای قصد و ملاقات است به این معنا که هنگامی که می گویند زیارت فلان کس رفت یعنی قصد کرد او را ببیند و در بحث زیارت چند موضوع مهم مانند زیارت قبور، زیارت بزرگان مانند زیارت پیغمبر(ص) و ائمه معصومین (ع) و بناء بر قبور متبرک مطرح است.
وی تصریح کرد: رسول اکرم (ص) در اوایل بعثت مدتی رفتن به زیارت اهل قبور را نهی کردند اما پس از مدتی فرمودند: به زیارت قبور بروید زیرا سبب می شود به یاد آخرت بیفتید و علاقه تان به دنیا کم شود.
این استاد حوزه افزود: نهی پیامبر (ص) از رفتن بر سر قبور به سبب آن بود که در آن زمان برخی از مردم تازه مسلمان شده بودند اما افراد خانواده و بستگانشان هنوز مسلمان نبودند و برسر قبرها شعرهای باطل می خواندند که پس از گذشت زمان، اسلام گسترش یافت و معارف اسلامی در دل ها راه بازکرد و آن نهی اولیه از سوی پیامبر (ص) برداشته شد.
حجت الاسلام پورامینی اضافه کرد: رسول خدا (ص) نیز شامگاه پنجشنبه ها به همراه عده ای به قبرستان بقیع می رفتند و زیارت اموات را به جا می آوردند و نیز در روایات شیعه و سنی نقل شده از نبی اکرم (ص) که فرمودند: اگر بر سر قبری رفتید این طور نیست که میت نفهمد بلکه او با شما انس پیدا می کند و مانوس می شود.
وی عنوان کرد: طبق روایات پیامبر (ص) فرمودند: من از خدا اجازه خواستم به زیارت قبر مادرم حضرت آمنه بروم که ایشان در منطقه ای به نام ابواء -بین مکه ومدینه- دفن هستند و رسول اکرم (ص) که شاید بیش از 50 سال از عمر شریفشان می گذشت با عده ای به زیارت قبر مادرشان رفتند و بر سر مزار مادر گریه کردند و همراهان نیز اشک ماتم ریختند.
این استاد حوزه بیان داشت: پیامبر (ص) فرمودند: به زیارت قبرها بروید زیرا سبب رقت و نرمی دلها شده و موجب می شود به یاد جهان آخرت بیفتید.
حجت الاسلام پورامینی با اشاره به اینکه اهل بیت (ع) به زیارت بستگانشان که از دنیا رفته بودند ویا به شهادت رسیده بودند می رفتند ادامه داد: در روایات آمده است که حضرت زهرا (س) پس از رحلت رسول خدا (ص) به زیارت قبر پدر بزرگوارشان رفتند و مشتی خاک بر چشم گذاشته و گریه کردند، و نیز آن حضرت به زیارت حضرت حمزه عمویشان می رفتند و از خاک قبر آن حضرت برای خود تسبیح درست کردند، و مقید بودند که از مدینه به احد برای زیارت قبر حضرت حمزه -با فاصله تقریبا شش کیلومتری- بیایند.
وی حدیث، قول و فعل معصومین (ع) را موافق با زیارت اهل قبور دانست و اظهار کرد: در احادیث آمده است که امام صادق (ع) از مدینه به کربلا برای زیارت جدشان امام حسین (ع) آمدند، و نیز امام هادی (ع) مدتی بیمار شدند که گروهی را به کربلا فرستادند تا زیر گنبد امام حسین (ع) برای سلامتی شان دعا کنند.
این استاد حوزه گفت: سیره عملی بشر و به خصوص مسلمانان نیز همین گونه بوده است که به زیارت قبور می رفتند وحرمت بزرگان خویش را پاس میداشتند.
حجت الاسلام پورامینی با اشاره به اینکه قبور حضرت داوود، سلیمان، یوسف و یعقوب علیهم السلام در فلسطین است تصریح کرد: هنگامی که مسلمانان بیت المقدس را گرفتند، تمام قبور به نوعی گنبد و بارگاه داشت و به خاطر اسلام کسی نگفت که اینها باید خراب شود، زیرا احترام قبور این بزرگان در نهاد بشر است، و همگان به بزرگانشان با روشهای گوناگون احترام می گذارند.
وی افزود: در روایات آمده است که روزی مروان به مسجد پیامبر (ص) آمد و دید شخصی صورتش را بر قبر آن حضرت گذاشته است، مروان از پشت گردن آن فرد را گرفت و اعتراض کرد و گفت: می دانی چه می کنی؟ سپس متوجه شد این شخص یکی از یاران بزرگ پیامبر (ص) به نام ابوایوب انصاری است.
این استاد حوزه با اشاره به اینکه مروان از خاندان بنی امیه است که از ابتدا با رسول خدا (ص) مشکل داشتند ادامه داد: ابوایوب شخصیتی است که رسول خدا (ص) در هنگام ورود به مدینه به خانه وی رفتند؛ سپس ابوایوب گفت: فکر نکن که این تنها خاک است، بلکه من به زیارت پیامبر(ص) آمدم، و به فرموده ایشان: بر دین گریه نکنید اگر اهلش حاکم شوند، وای برشما اگر نااهلان بر دین مسلط شوند آن وقت باید به وضع مسلمانان گریه کرد، وبا این سخن به وی فهماند که بر حال امت اسلامی باید گریست که مثل مروان نا اهل بر گرده ایشان سوار گردد که اعتراض به نحوه زیارت وابراز عشق وعلاقه مردم به رسول خدا (ص) کند.
حجت الاسلام پورامینی اظهارداشت: هنگامی که خلافت به عثمان رسید، ابوسفیان در جلسه ای که همه از خاندان بنی امیه بودند گفت: در حال حاضر خلافت دست شما افتاد آن را مانند توپ به هم پاس دهید زیرا نه بهشتی در کار است و نه جهنمی وجود دارد! و این مسئله نشان می دهد این اشخاص از آغاز هم به اسلام ایمان نیاورده بودند.
وی بیان داشت: براساس روایات روزی در یک جلسه خصوصی یکی از مسلمانان رو به معاویه کرد و گفت: بس است آنقدر شیعیان علی (ع) را کشتی وبر ایشان ستم روا داشتی! در آن هنگام موذن اذان گفت، همینکه او به "اشهدان محمد رسول الله" رسید معاویه گفت: خلیفه اول و دوم آمدند و رفتند و اسمشان تمام شد اما هنوز نام محمد (ص) هنوز روزی پنج بار از ماذنه ها شنیده می شود، و تا هنگامی که این نام دفن نشود من دست بر نمی دارم!.
حجت الاسلام پورامینی افزود: هنگامی که حکومت به یزید رسید، وی در برابر سر امام حسین (ع) در شام شعری به این مضمون خواند که بنی هاشم با حکومت بازی کردند و چند روزی آمدند و رفتند در حالیکه نه وحی و نه جبرئیلی در کار است، که این مسئله نشان می دهد عده ای که در این زمان با مسئله زیارت قبر امام (ع) مخالفت می کنند چر واقع از مشی مروان و زمامداران ظالم وستمگر اموی تبعیت وپیروی می کنند.
وی اضافه کرد: روزی بلال حبشی نیز به کنار قبر پیامبر (ص) آمد و گریه کرد و صورتش را برقبر آن حضرت گذاشت که امام حسن (ع) و امام حسین (ع) کنار وی آمدند و بلال آنان را در بغل گرفت و بوسید که نشان می دهد احترام قبور اولیای دین از آن زمان بوده است.
این استاد حوزه عنوان کرد: مسئله ای که گاهی مطرح می شود آن است که برخی در کنار قبور متوسل می شوند و این موضوع پیش می آید که می شود به غیرخدا متوسل شد که با توجه به آیات قرآن که می فرماید برای خدا وسیله بیاورید و امیرالمومنین علی (ع) فرمود من وسیله ام و اهل بیت (ع)همه وسیله اند جواب پاسخ خود را به دست می آوریم.
حجت الاسلام پورامینی بیان کرد: این موضوع را می توان در داستان حضرت یوسف (ع) ببینیم که هنگامی که برادرانش وی را در چاه انداختند پیش حضرت یعقوب (ع) آمدند و گفتند تو از خدا بخواه که از سر تقصیرات ما بگذرد که آن حضرت قبول کرد و گفت: من برای شما از خداوند طلب غفران و مغفرت می کنم.
وی تصریح کرد: در روایات اهل تسنن آمده است که پس از مرگ پیامبر (ص) مشکل کم آبی پدید آمد، عمر گفت: خدایا ما به پیغمبر (ص) متوسل می شدیم و باران می آمد حال ما به عموی پیغمبر (عباس) متوسل می شویم تا باران رحمتت را بر ما نازل کنی.
این استاد حوزه گفت: در روایات آمده است که روزی منصور خلیفه عباسی بر سر قبر پیامبر (ص) آمد و نمی دانست به سمت قبر پیامبر یا به سمت قبله بایستد زیرا به این شکل بود که یک طرف قبر پیامبر اکرم (ص) و 180 درجه آن طرف تر قبله بود که این موضوع را از مالک بن انس پرسید و وی گفت: چرا می خواهی از قبر پیامبر روی گردانی؟ زیرا ایشان وسیله نزدیک شدن تو به خداوند است و به سمت قبر پیامبر (ص) بایست ودعا کن.
حجت الاسلام پورامینی اظهارداشت: در قرآن کریم آمده است که هنگامی که مردمی به خودشان ظلم می کنند اگر بیایند سراغ تو ای پیامبر و استغفار کنند که خداوند از سر تقصیراتشان در گذرد، وتو برایشان درخواست آمرزش کنی آنان خداوند را آمرزنده خواهند یافت، و از این موضوع درمی یابیم که خود خدا مسیر را مشخص کرده که برای آمرزش به سراغ پیامبر (ص) برویم.
وی بیان داشت: پیامبر رحمت (ص) می فرمایند: هرکس بر من سلام کند من جواب سلامش را می دهم و نیز می فرمایند: بر من صلوات بفرستید که به من خواهد رسید.
این استاد حوزه افزود: اهل تسنن نقل کرده اند که عربی سه روز بعد از وفات پیامبر (ص) بر سر قبر آن حضرت آمد، او در حالی که خاک قبر آن حضرت را بر سر می ریخت و می گفت: یا رسول الله هرچه فرمودید عمل کردیم، و خداوند فرموده است که آنانکه به خود ظلم کرده اند رو به سوی شما کنند و شما را واسطه بین خود و خدا قرار دهند، وحال من آمدم.
حجت الاسلام پورامینی با اشاره به اینکه احادیث مختلفی از پیامبر (ص) درباره زیارت قبور آمده است عنوان کرد: ایشان می فرمایند: هرکس به زیارت قبر من بیاید بر من واجب می شود آن را زیارت کنم و یا می فرمایند: هرکس به زیارت من بیاید و قصدش آن باشد که زیارت مرا انجام دهد، من روز قیامت شفاعت او را می کنم؛ همچنین فرموده اند: هرکس حج انجام دهد و به زیارت من نیاید بر من ستم کرده است و نیز هرکس حج انجام دهد و به زیارت قبر من بیاید مانند آن است که به زیارت من در هنگام زنده بودنم آمده است.
وی تصریح کرد: ذهبی یکی از عالمان اهل سنت که بسیار ضد شیعه و متعصب است او در کتاب سیر اعلام النبلاء ?/??? می گوید: آنان که کنار قبر پیغمبر (ص) آمده و گریه می کنند فکر نکنید کار بدی انجام می دهند، آنان نهایت عشق و محبت خود را نشان می دهند و کسی که به حالت خشوع در برابر قبر پیامبر (ص) می ایستد، نهایت عشق خود را به پیامبر نشان داده و نسبت به کسی که در خانه اش به آن حضرت درود می فرستد، جایگاه بالاتری دارد.
این استاد حوزه یادآور شد: حتی افرادی از بزرگان اهل سنت هستند که با خشوع به زیارت قبور اولیای دین می رفتند، یکی از آنان ابن خذیمه از علمای بسیار بزرگ اهل حدیث در قرن سوم هجری است، وی هنگامی که به زیارت قبر امام رضا (ع) آمد، نهایت خشوع وخضوع وفروتنی وادب را بجا آورد که اطرافیان به حیرت افتادند.
حجت الاسلام پورامینی اضافه کرد: ابن حبان - یکی دیگر از بزرگان اهل سنت - نیز می گوید: هروقت در طوس برایم مشکلی پیش می آمد به زیارت قبر علی بن موسی الرضا (ع) می رفتم، و از خدا می خواستم که مشکلم را حل کند، که خدا مشکلم را برطرف می کرد.
وی بیان داشت: ابوعلی خلال از علمای حنبلی نیز معتقد است که هر زمان که مشکلی داشته به زیارت قبر موسی بن جعفر (ع) می رفته و به ایشان متوسل می شده که خداوند نیز مشکلش را حل می کرده است.
این استاد حوزه افزود: از این روایات بر می آید که زیارت قبور امری عادی بوده وسیره مستمره بین مسلمانان جهان بوده است، و تا قبل از قرن هشت هیچ کس به این مسئله شک نمی کرده است، و نخستین گرایش انحرافی توسط ابن تیمیه که اهل حران سوریه است پیش آمد و معتقد بود که باید این مسائل برداشته شود که حتی در همان زمان علمای اهل سنت با وی مخالفت کردند، وبا مرگ وی این تفکر انحرافی نیز مرد تا آنکه حدود 200 سال قبل محمد بن عبدالوهاب در سرزمین عربستان سربلند کرد.
حجت الاسلام پورامینی تصریح کرد: انگلستان در جاانداختن فرقه وهابیت نقش بسزایی دارد، وهابیت انشعابی است که در میان اهل سنت پدید آمد، که از میان مذهب حنبلی که از همه خشک تر وایستاتر و دارای جمود فکری بیشتر بودند سر بیرون آورد، و انگلستان نیز بخاطر شکست دادن حکومت پهناور عثمانی از آنان حمایت کرد، و پیوندی میان محمد بن سعود و محمد بن عبدالوهاب برقرار شد که تا به امروز هم ادامه دارد و یکدیگر را تقویت می کنند.
وی اظهارکرد: پس از استقرار، آنان نام کشور را از منطقه حجاز را به عربستان سعودی تغییر دادند، و امروز با این پیوند و قدرت مالی قوی از نفت و نفوذ معنوی تسلط بر مکه و مدینه، گرایش وهابیت در دنیا مانند ویروس نفوذ پیدا کرده است که نمونه این جمود وایستایی فکری وجود القاعده است که نه تنها شیعیان را بلکه برخی سنی ها را نیز کافر می دانند و براحتی حکم کشتن می دهند.
این استاد حوزه ادامه داد: در حال حاضر در دنیا و به ویژه کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان با نفوذ فکری وهابی گری به مشکل افتادند ، این فرقه با قشری نگری مسائل اسلامی را به گونه های مختلف متزلزل می کنند ، در ظاهر دم از توحید می زنند اما نعوذبالله خداوند را به شکلی مجسم وبزرگ می دانند که روز قیامت سوار بر مرکب می شود و همه خدا را می بینند!