سفارش تبلیغ
صبا ویژن

86/8/17
10:3 عصر

آیت الله تبریزی، پندها واندرزها

بدست دست نوشت در دسته

محمدامین پوامینی

غم از دست دادن استاد بزرگوارمان آیت الله العظمی تبریزی هنوز بر دلهای حوزویان وجامعه سنگینی میکند؛ بمناسبت یکمین سالگرد فقدان آن استاد ومرجع بزرگوار مجوعه زیر که شامل یک سری پندها واندرزهاست تقدیم حضورتان میگردد:


- نعمت هدایت را شکرگزارى کنید و با تمسک بذیل عنایت اهل بیت (علیهم السلام) و توسل بایشان (علیهم السلام) و ادامه راه تقوى و عمل به وظائف انشاء الله به مقصود که نجات از مهلکات و رستگارى در آخرت است نائل خواهید شد.

- خداوند متعال را بر این نعمت سپاس گویید که بر شما منت نهاده و اسلام و ایمان و توجه به یادگیرى احکام و انگیزه تخلّق به اخلاق اسلامى را نصیب شما نموده و توفیق تحصیل به شما عنایت فرموده است. سعى کنید با توجه به پروردگار متعال و توسل به پیغمبر اکرم (صلى الله علیه وآله) و ائمه اطهار (علیهم السلام) در انجام واجبات و دورى از گناهان و توجه به روز حساب کوشا بوده و ایمان خود را بیمه سازید و در یادگیرى علوم و تخصص خدمتى به جامعه مسلمین و سعى در عزت اسلام و مسلمین بنمایید و از معاشرت با دوستان مشکوک و ناشناخته پرهیز نمایید که شخص بدوستانش شناخته مىشود.

- در تحصیل علوم دینیه کوشا باشید بدون زحمت و مشقّت انسان بجائى نمیرسد، و در امور خود رضاى خدا را در نظر بگیرید و تابع هواى نفس نباشید.

- بر مسلمانان لازم است که در تمام دوران عمر خود از نوجوانى و جوانى و پیرى زندگى را بر طبق موازین و احکام دین مبین اسلام تنظیم نمایند بنحوى که در هر دوران برنامه مناسب با آن از تحصیل علم و کار و کوشش و تلاش و یا خانه دارى داشته باشند که در آخر عمر پشیمان و نادم نگردند، ساعاتى براى عبادت و انجام واجبات قرار دهند، و زمانى را صرف فراگیرى احکام دین و معارف و اخلاق کمالیه و تهذیب نفس بنمایند، همانگونه که زمانى هم براى نیاز خود از امر دنیا در آنچه بر او حلال و ستوده است قرار مىدهند.

- بدانید که جوانى سرمایه بزرگى است ولى زودگذر که قابل برگشت نیست لذا از افرادى که معاشرت با آنان عمر انسان را هدر مىدهد بپرهیزید و در انجام وظائف شرعى و تحصیل کمالات کوشا باشید و با یاد خدا و عنایت به حساب قیامت و توجه و توسل به ائمه اطهار (علیهم السلام) سعادت دنیا و آخرت خود را تضمین کنید.

- سعى کنید یاد خداوند متعال و قیامت را در دل خود زنده بدارید و از معاشرت با اشخاص و کارهائى که دل را سیاه و سلب توفیق میکند بپرهیزید و از مجالس معصیت اجتناب کرده و عمر خود را که گرانبهاترین سرمایه شماست تباه نکنید.

- توجه به خداوند متعال و یاد قیامت و محاسبه اعمال را حتّی المقدور هم در سرلوحه و هم در خاتمه اعمال خود قرار دهید و در راه تحصیل با توکل به خداوند متعال و توسل به ائمه اطهار (علیهم السلام) بکوشید و در استفاده از جوانى و سرمایه عمر کمال مراقبت را بنمائید که زودگذر است و فرصتها از دست میرود آنها را غنیمت بشمارید و توفیق را از خداوند متعال بخواهید و از دوستان و هم نشین که عمر را تباه مىکنند بپرهیزید.

- یاد خدا و حساب قیامت را حتىالمقدور در اعمال خود در نظر داشته باشید و با توکل به خداوند متعال تحصیل نمایید و با دقت و نشاط کارهاى علمى خود را ادامه دهید و سرمایه عمر بالاخص جوانى را غنیمت بشمارید که زودگذر است.

- شمارا سفارش مبکنم به اینکه قدر جوانى خود را بدانید که نیروى جوانى زودگذر است، و مراقب باشید که عمر و جوانى در امورى که مهم نیست تل نشود، و شما را به رعایت تقوى و تحفظ بر نمازها خصوصاً نماز اول وقت سفارش مىکنم، امیدوارم که با سعى و تلاش در فراگیرى علم و مراعات مسائل شرعیه به مراتب عالیه نائل گردید.

- بینش سیاسى بوسیله تحصیل و تجربه مىتوان بدست آورد، البته باید آنرا نزد اهل خبره که متدین هستند کسب نموده تا مبادا دین را قربانى سیاست بنماید.

- حوزه هاى علمیه مرکز تعلیم و تعلم معارف دینى و احکام شرعیه و تربیت علماء دین است که منشأ خدمات دینى مىباشند، و بقاء دین در نظر مردم بخاطر زحمات همین علماء است که در راه تبلیغ دین و حفظ آن متحمل شده و مىشوند بدینجهت حوزه هاى علمیه اهمّ مراکز دینى حساب مىشوند و سائر مراکز اسلامى باید به علماء دین مراجعه کرده و رهنمودهاى آنها را معیار عمل خود قرار دهند.

- (از) کتابهائى که موجب گمراهى یا تشکیک در اصول دین و سستى در عمل به احکام یا فساد اخلاق بشود، باید اجتناب نمود.

- سیر در مراحل عرفانى وجوب شرعى ندارد وظیفه شما پس از تحصیل اعتقادات صحیحه، عمل به رساله عملیه است. و از ورود در مراحل عرفانى ولو به کمک استاد از آن نظر که بیم اشتباه در تعیین استاد حقیقى و خوب ضلالت در عقاید و اعمال هست باید اجتناب کرد.

- در عزادارى از اعمالى که عنوان حرامى بر آن منطبق مىشود باید پرهیز کرد و از امورى که موجب سوء استفاده دشمنان اسلام و اهل بیت (علیهم السلام) است باید اجتناب نمود ولى ذکر فضائل اهل بیت (علیهم السلام) و عزادارى بصورت دسته هاى سینه زنى و مواکب حسینى که موجب زنده نگهداشتن خاطره مظلومیت و سیره اهل بیت (علیهم السلام) و بیانگر کرامات آن خاندان باشد از عبادت است.

- حقائق دینى و احکام شرعیه را باید از اهل آن اخذ کرد و اهل آن در حوزه هاى علمیه و مراکز علمى دینى هستند، لازم است عده اى از جوانان مسلمان کشورهاى دیگر هم به حوزه هاى علمیه بیایند و پس از آشنائى با مکتب اهل بیت (علیهم السلام) و تعلّم احکام شرعیه به بلادشان رفت و آمد کنند و مردم را با مذهب اهل بیت (علیهم السلام) و احکام الهى آشنا کنند.

- شیعیان محترم در سر تا سر جهان باید طورى رفتار کنند که سایر مردم وقتى آنها را مىبینند به مذهب رغبت کنند و چنان به نظر برسد که این رفتار به تربیت ائمه (علیهم السلام) و اصحاب و به برکت علماء شیعه است و خداى ناکرده کارى نکنند که وهن بر مذهب شود و توجه به حدیث شریف “کونوا زیناً لنا ولا تکونوا شیناً علینا” داشته باشند.

- خداوند همه شیعیان عزیز را از کید فتنه جهّال در امان بدارد مذهب ما بواسطه حقانیت اهل بیت (علیهم السلام) قابل خدشه نیست و اینکه مىبینید بواسطه عقل ناقص خود بعض شبهات را مطرح میکنند از قلّت (کمبود) علم آنها و عدم معرفت آنها به احادیث و منابع ماست و ما تا آنجا که شده جوابشان را داده ایم در هر حال وظیفه تمام شیعیان است در مقابل اینگونه شبهات بایستند و از علماء متبحر (متخصص) سؤال کنند.

- کتابهائى که موجب گمراهى و تشکیک در اصول دین و مذهب و سستى در عمل به احکام یا فساد اخلاق بشود کتب مضلّه (گمراه کننده) است و باید از آنها اجتناب کرد.

با استفاده از http://farsi.tabrizi.org/?p=24#more-24